Jawaban contoh cerita puasa dan lebaran di era pandemi bahasa jawa​

Hello jumpa lagi dengan kalian di Info Kita Semua, pusat soal untuk pelajar Indonesia.

Pada artikel kali ini kita mau membantumu yang sedang mencari jawaban [buat|atas} pertanyaan: contoh cerita puasa dan lebaran di era pandemi bahasa jawa​, yuk kita sama-sama simak pembahasannya.

Pertanyaan

contoh cerita puasa dan lebaran di era pandemi bahasa jawa​

Jawaban #1 untuk Pertanyaan: contoh cerita puasa dan lebaran di era pandemi bahasa jawa​

Jawaban:Crita kalebu jinise teks narasi. Teks narasi kalebu kabeh jinis crita tinulis utawa lisan sing ngemot unsur crita. Crita plancongan yaiku crita narasi babagan pengalaman sing dialami dening wong nalika plancongan utawa nalika plancongan.

Crita preinan babagan Idul Fitri yaiku

Preinan Beda ing Taun Iki

        Idul Fitri wis tekan wulan sawise siyam. Nanging, ana prekara sing beda babagan preinan taun iki, yaiku kita ora bisa bali menyang desa, menyang papane wong tuwa ibuku. Biasane, seminggu sadurunge preinan, kita wis budhal menyang desa, mula bisa seneng pasa bareng, nggawe kue Idul Fitri karo sedulur, lan shalat Idul Adha ing lapangan. Swasana sing beda banget ing taun iki.

         Nalika takbir malih, ana rasa kangen banget marang sedulur ing desa kasebut. Biasane kita nendhang desa nalika nyebutake takbir lan nggawa obor. Sawise iku kita main kembang api ing pinggir dalan. Nanging, ing wayah wengi takbir taun iki, kita mung nyebut takbir ing omah. Malah ibukku nangis kelangan desane.

        Kita mung bali menyang kampung halaman kaping pindho saben taun, yaiku nalika preinan Idul Fitri lan mung nalika preinan promosi kelas. Dadi, kita ora bisa ngrasakake wayahe kumpul karo kulawarga taun iki. Apamaneh sawise sholat Idul Fitri. Kita kumpul lan salaman njaluk ngapuro marang sak liyane. Nanging ing taun iki, kita mung bisa njaluk ngapura liwat telpon lan video call. Sanajan kadohan, kita nyoba komunikasi karo saben liyane ing dina sing diberkahi iki.

        Aku ngarep-arep banget yen kahanan darurat iki amarga virus corona bakal cepet entek. Supaya aku bisa sekolah maneh, ketemu guru lan kanca. Lan uga bisa ketemu karo sedulur sing adoh banget. Muga-muga kabeh bakal bali dadi normal lan tetep aman.

Penjelasan:⇔semogamembantuanda≅



⇒maaafkalauadayangsalah≅



⇒jadikanlahjawabanyangterbaikyah≅



⇒janganlupafollowterimakasihnyah≅



⇒liekaylabriannajwa≅

Bagaimana? Apa pembahasan tadi cukup membantumu?

Atau kamu malah memiliki pendapat yang berbeda?

By bye…